Spinnen in huis? Verdrijf ze met deze natuurlijke trucs

Spinnen in huis? Verdrijf ze met deze natuurlijke trucs

http://www.hln.be/hln/nl/14/You/article/detail/2083936/2014/10/11/Spinnen-in-huis-Verdrijf-ze-met-deze-natuurlijke-trucs.dhtml

Het spinnenseizoen is volop bezig. Horrorverhalen uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk over gezinnen die hun huis moeten verlaten door een invasie van deze beestjes bezorgen arachnofoben slapeloze nachten. Wie niet voor achtpotige verrassingen wil komen te staan, kan onderstaande efficiënte en natuurlijke tips uitproberen.

Spinnen zijn niet dol op pepermunt. © Thinkstock.

Pepermunt is erg efficiënt. Spinnen haten deze geur. Het volstaat om een fles met spraydop met pepermuntolie, wat water en detergent te vullen. Spuit dit mengsel rond je ramen, deuren en andere plekken waar de achtpotige beestjes mogelijk kunnen opduiken.

Je kan ook azijn en kokosolie gebruiken om je woonst te verdedigen. Vergeet niet onder de bedden te spuiten om nachtelijke verrassingen te voorkomen.

Ook van citrusgeuren zijn spinnen geen fan. Olieën van limoen, citroen en appelsienen zorgen niet alleen voor een frisse geur in huis, maar ze schrikken ook deze beestjes af. Spuiten maar!